Energietalent adviseert u graag om uw energiezaken succesvol te managen. Wij nemen daarbij als uitgangspunt dat iedere situatie, en daarmee iedere klant vraagt om een specifiek advies. Wij adviseren u graag op het gebied van onder andere:

Verbruiksreductie en verhogen efficiency energieverbruik

Het terugbrengen van het verbruik en het verhogen van de efficiency van uw verbruik kan u als particulier of als bedrijf aanzienlijke voordelen opleveren. Deze voordelen zijn op verschillende manieren te realiseren; van kleine aanpassingen tot grote investeringen. Oftewel, van het vervangen van gloeilampen naar spaarlampen of led-verlichting tot het beter isoleren van uw huis of bedrijfspand.

Energietalent adviseert en begeleidt u in het traject om een kostenbesparing te realiseren; de eerste stap hierbij is om het energieverbruik voor u inzichtelijk te maken en te analyseren. Waar en wanneer verbruikt u hoeveel energie? Hoe verhoudt het verbruik van diverse apparatuur zich tot het totaal verbruik? Vervolgens gaan we samen met u een strategie bepalen hoe een verhoging van de energie-efficiency en/of een verlaging van de energiekosten te realiseren. Voor structureel energiemanagement, zie ook energie besparen, kunnen wij maatwerkrapportages voor u inrichten waarbij wij structureel uw energieverbruik blijven rapporteren en analyseren, om een verdere kostenoptimalisatie te blijven realiseren.

Duurzame energie

Duurzame energie is beter voor het milieu, en maakt Nederland bovendien minder afhankelijk van olie, kolen en gas.

Wanneer u in overweging neemt in duurzame energie te investeren, is het van groot belang om vooraf een goede inschatting te maken in hoeverre deze investering rendabel is. Energietalent heeft de kennis in huis om op voorhand de kosten en baten inzichtelijk te maken, en uiteraard te berekenen wat de terugverdientijd is van een project.

Dat de overheid ook het belang van duurzaamheid inziet, maakt het vaak nóg aantrekkelijker om te investeren in duurzame energie. In veel gevallen ondersteunen zij namelijk zowel bedrijven als particulieren in de vorm van bijvoorbeeld subsidies en fiscale voordelen.

Overweegt u om te investeren in energiebesparende maatregelen, of wilt u graag advies aangaande verbruiksreductie of het verhogen van de energie efficiency? Tijdens een adviesgesprek nemen wij graag de mogelijkheden met u door en ontvangt u na enkele dagen een rapport op maat. Een adviesgesprek met Energietalent kunt u hier aanvragen.

Joop Pijnacker

Joop Pijnacker

Energie adviseur & eigenaar

info@energietalent.nl
06-43101097